XX ÁSIRDIŃ 90-JILLARINDA QARAQALPAQSTAN RESPUBLIKASINDA BAZAR INFRASTRUKTURASINIŃ QÁLIPLESIWI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ózbekstan Respublikası siyasiy ǵárezsizlikke eriskennen soń burınǵı sovet dúzimi dáwyrindegi ekonomika tiykarın qúraǵan rejelestiriwshi siyasattan waz keshti hám ekonomikalıq ǵárezsizlikke erisiw maqsetinde bazar qatnasıqlarına ótiwdiń óz modelin islep shıqtı. Onda ekonomikanı reformalawdıń tiykarǵı strategiyalıq maqseti – adamlar turmısı hám xızmeti ushın zárúr shárt-sharayatlardı táminleytuǵın, kúshli hám turaqlı rawajlanıp barıwshı ekonomikalıq xojalıq sistemanı payda etiw Ózbekstannıń aldında turǵan áhmiyetli wazıypalardıń biri boldı.