QARAQALPAQSTAN RESPUBLIKASÍNDA EKONOMIKALIQ REFORMALAR TARIYXÍNAN (2017-2021 jj.) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ózbekstan Respublikasın rawajlandırıwdıń Háreketler strategiyası boyınsha mámleketimizde alıp barılǵan xalıqshıl siyasat, ekonomikanı liberallastırıw hám sociallıq qorǵawǵa berilgen ayrıqsha itibar nátiyjesinde Ózbekstan, sonın menen katar Qaraqalpaqstan ekonomikasınıń barlıq tarawları rawajlanıwdıń jańa basqıshına kóterildi. Bunday unamlı nátiyjeler negizinde Ózbekstan Respublikası Prezidenti Shavkat Mirziёev tárepinen qabıl etilgen anıq maqset hám wazıypalardı ózinde jámlegen Párman hám qararlar úlken áhmiyetke iye boldı. Bul hújjetler xalqımızdıń abat turmısın támiyinlew jáne olarǵa qolaylı sharayat jaratıw, ekonomikamızdı bekkemlew, xalıqtıń dáramatların arttırıw, isbilermenlikti rawajlandırıw, xalıq xojalıǵı tarawlardı bunnan bılay da jetilistiriwge áhmiyetli tiykar boldı.