КУБЛА АРАЛ БОЙЫ МӘДЕНИЙ МИЙРАСЛАРЫ ҲӘМ ДАСТИЯРЛЫ ОБЪЕКТЛЕР (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Өзбекистанның арқа-батыс аймағындағы мухаддес қәдем жайлар ҳәм сакраль геообъектлерди анықлаў илимий баҳалаў, туризм тараўында пайдаланыў аҳмийетли мәселелердиң бири болып табылады., Жаҳан шыгыстаныўшы- алымлар хәм саяхатшы-қанийгелер Каракалпақстанның материаллық мәдений мийраслары ҳәм матераллық емес мәдениятына қызыгыүшылығы атпақта. Соның бири- Кубла Арал бойы археологиясы ҳәм қарақалпаклардың материаллық мәдений мийраслары-мухаддес қәдем жайлары, сакраль археологиялық объекти нәзерде болмақта.