JANUBIY OROLBO’YI KO’CHMANCHI XALQLARINING DINIYE’TIQOD VA TUSHUNCHALARI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Qadimgi Janubiy Orolbo’yi ko’chmanchilarning diniy tushunchalarga bog’liq san’at namunalari mil. avv. III-II asrlarda Janubiy Orol bo’yi yerlariga turkiy qavmlarning aralashishi sababli vujudga keldi, ayniqsa shu davrda xunnlar, tele etnoslari “Jeti asar”lar bilan birga Xorazmda ham qorishadi. Mil. avv. VII-V asrlarda saklarning ijtimoiy hayoti harbiy demokratik, konfederativ davlat darajasiga ko’tariladi. Qadimgi davrda sakmassagetlar-sarmatlar, qanglilar, xunnlar, tele qavmlari, qadimgi turk etnosiga kiradi .