ӘЙЙЕМГИ ХОРЕЗМ АЙМАҒЫНДА СҮЎРЕТЛЕЎ ӨНЕРИНИҢ ПАЙДА БОЛЫЎЫ ҲАҚҚЫНДА (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Өзбекстан Республикасында суўретлеў үскенелери көркем өнери жүда қысқа ўақытта раўажланып үлкен жетискенликлерге еристи. Бундай жетискенликке ерисиўдиң де тарийхый дәстүрийлиги бар. Себеби сүўретлеў өнери әййемги дәўирлерде мийнет процесиниң раўажланыўы нәтийжесинде пайда болды.