ҚАРАҚАЛПАҚ ГИЛЕМШИЛИГИНДЕ УШРАСАТУҒЫН АЙРЫМ НАҒЫСЛАРДЫҢ ЭТНОГРАФИЯЛЫҚ МӘНИС- МАЗМУНЫ (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Нағыс бул- ҳәр бир халықтың турмыслық жағдайын көрсетиўши тарийхий фактор болып саналады. Себеби, олар өзине тән ўақыялықты сәулелендиреди. Бул болса, тарийх ушын үлкен жетискенлик болып, миллет ҳәм оның этнографиясин үйрениўде тийкарғы дерек болды. Соның ушында бул қол өнер үлгиси қарақалпақ мәдениятының ажыралмас бир бөлеги болып бүгинги күнге шекем жетип келди ҳәм раўажланды. Сондай-ақ әсирлер асып жетип келген миллийлигимиздиң үлгиси болған нағыслар инсан дөретиўшилигиниң, шеберлигиниң арқасында заманға сәйкеслендирип, миллий ҳәм руўхий байлығымызға айланған.