АНУШТАКИН ХОРАЗМШОҲЛАР ДАВРИ МАДАНИЙ – МАЪРИФИЙ ҲАЁТИ ТАРИХИДАН (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ануштакин Хоразмшоҳлар сулоласи ҳукмронлиги даврида (XI-XIII аср боши) Хоразмда иқтисодий юксалиш билан бир қаторда таълим, илм-фан, адабиёт, санъат каби маънавий ва маърифий ҳаётнинг барча жабҳалари тараққий қилган. Сулоланинг барча ҳукмдорлари ҳам ўз фуқароларини билимли ва маърифатли қилиш мақсадида ўз давлатининг турли чеккаларида кўплаб мадрасалар, масжидлар, кутубхоналар қурдирганлиги, ҳаттоки баъзи мадрасалар илм билан шуғулланувчиларни муайян маблағ ва озиқ-овқат билан таъминлаганлиги ҳақида ёзма манбаларда маълумотлар мавжуд [Буниятов :118-127].