ӘЙЙЕМГИ ҲӘМ ОРТА ӘСИРЛЕРДЕГИ ҚУБЛА АРАЛ БОЙЛАРЫ ХАЛЫҚЛАРЫНЫҢ ТУРАҚ ЖАЙ ҚУРЫЛЫСЫ ҲАҚҚҚЫНДА АЙЫРЫМ МАҒЛЫЎМАТЛАР (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Турақ жай пухаралардың турақлы жасаўға мөлшерленген, жасаў ушын талапларға жуўап беретуғын ҳәм арнаўлы үйлер сыпатында пайдаланыўға мөлшерленген орынларға қолланылып, көпшилик жағдайда түрли илимий әдебиятларда орын, мәкан, үй, үй-жай, хожалық, ҳәўли, там, бина синоними сыпатында пайдаланылып келинген.