ҚАРАҚАЛПАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ МОЙНАҚ РАЙОНЫ ТАРИЙХЫ (1931- 1950- жыллар) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Изертлеў темасының актуаллығы соңғы жылларда социал тарийх машқалаларына илимий қызығыўшылықтың артўы менен күнделикли турмыс тарийхын, тарийхый билимлер тараўына Қарақалпақстан қалаларының ҳәм районларының дүзилиўи күнделикли турмысын бир тараўға бөлиў менен анықлнады, бул ҳәзирги тарийх илиминиң тийкарғы машқаласы болып табылады. Изертлеў темасының актуаллығы Қарақалпақстанда қалалар ҳәм районлардың күнделикли турмысы машқалаларын үйрениўге аймақлық жантасыў менен белгиленеди. ХХ ҳәм ХХI әсирде Қарақалпақстанда қалаллардың ҳәм районлардың күнделикли турмысы тарийхын ҳәр тәреплеме илимий жақтан изертлеў ҳәзирги күнге шекем әмелге асырылмаған. Қарақалпақстанның қала ҳәм районларының күнделикли турмысын шөлкемлестириўдиң дәстүрлерин, тарийхый тәжирийбесиниң сыпатларын билиў ҳәзирги заман жәмийетиниң көплеп социал мшқалаларды аймақлық характерин толық есапқа алатуғын механизмлери арқалы шешиў мүмкиншилигин береди.