КЕРДЕР МАДАНИЯТИ БАДИИЙ МЕТАЛЛ БУЮМЛАРИ (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Жанубий Оролбўйи қадимдан турли этник гуруҳларнинг тўқнашуви ва симбиози юз берган қадимий маданиятга эга минтақадир. IV-VIII асрларда кўчманчи қабилаларнинг кириб келиши ва миграцион жараёнларга боғлиқ турда минтақада этник жараёнлар кучая бошланади. VII-VIII асрларда Жанубий Оролбўйи жанубида Африғийлар маданияти, шимоли-шарқида Кердер маданияти ташкил топади. Кердер маданиятининг хронологик даври VI – аср охиридан XII аср бошларигача бўлган вақтни ўз ичига олади.