KÓP MÁNILI SÓZLER HÁM SINONIMLER (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Sóz tariyxı til tariyxı menen, til tariyxı xalıq tariyxı menen, xalıq tariyxı jámiyet tariyxı menen tıǵız baylanıslı. Birin ekinshisinen bólip qarawǵa bolmaydı, bárin baylanıstırıp qatar aytıwdı talap etedi. Tap sonday sinonimlerdiń payda bolıw tariyxı ulıwma sózlik quramnıń rawajlanıw tariyxı menen tıǵız baylanısta boladı. Sózlik quram bar jerde barqulla sinonimler de birge júredi. Ulıwma leksikanıń payda bolǵan jerinde sinonimler de jasalǵan. Demek, sinonimler óz-ózinen bir jaqtan kelmegen, al sózlik quramnıń óz ishinde payda bolǵan.