FOLKLORLÍQ SHÍǴARMALARDA ALǴÍS HÁM ǴARǴÍS MÁNILI SÓZLERDIŃ QOLLANÍLÍWÍ (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ózimizdiń quwanıshlarımızdı, kewil tolǵanıslarımızdı, júrek sezimlerimizdi tuńǵısh mártebe ana tilimizde bayan etip, qádirdan insanlarımız benen sırlasamız, átirapımızdaǵı adamlar menen jámiyetlik qarım-qatnasıqqa kirisemiz. Shınında da, náreste waqtımızda mehriban anamız tárepinen aytılǵan ana tilindegi besik jırı bizge ózgeshe ruwxıy lázzet baǵıshlap, boyımızǵa sarqılmas kúsh-quwat inam etedi. Keleshektegi ómir jolımızdıń aydın bolıwında da onıń áhmiyeti úlken. Esimizdi bilgennen baslap kewlimizde ana tiline bolǵan jıllı mehir-muhabbat sezimleri oyanıp, onıń ullılıǵın, muqaddesligin júrekten sezinip jasaymız.