KÁSIPSHILIK, USTASHILIQ HÁM QOL ÓNERINIŃ TÁLIM-TÁRBIYADAǴI ÁHMIYETI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Hár qanday xalıqtıń ózine tán belgili dárejede óneri bolǵan. Sebebi, hár qanday eldiń jasaw sharayatı, dástúri ózlerine tán ónerdi talap etedi. Ónerdiń rawajlanıwı ushın xalıqtıń sociallıq jaǵdayları da ádewir tásir jasaydı. Eger xalıq ózge eller menen kem qarım-qatnasta jasasa, ol ózine qolaylı bolsın ya qolaysız bolsın, ózinde óner kásiptiń barlıq tarawların rawajlandırıwǵa májbúr boladı.