HÁZIRGI QARAQALPAQ TILINDE SALÍSTÍRÍW MÁNILI GÁPLER (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Sońǵı dáwirlerde til biliminiń hár bir tarawına ayrıqsha itibar berilmekte. Bul álbette quwanarlı jaǵday. Sebebi, lingivistikalıq máseleler izertlengen sayın, tilimizdiń ósiw dárejesi kóteriledi. Usınday izertlewlerdiń qatarında til biliminiń sintaksis tarawındada bir qansha jumıslar alıp barılıp atır.