G.DÁWLETOVA POEZIYASÍNDA FRAZEOLOGIYALIQ SÓZ DIZBEKLERINIŃ QOLLANÍLÍWÍ (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Hárqanday kórkem sóz sheberiniń til baylıǵı milliy tildiń frazeologiyalıq sóz dizbeklerininiń keń múmkinshiliklerinen orınlı paydalana alıwınan ǵárezli boladı. frazeologiyalıq sóz dizbekleri kórkem shıǵarma tilin janlandıratuǵın, kórkemlep, súwretlewdiń tildegi tayar quralı. Frazeologiyalıq sóz dizbekleri ayrıqsha ekspressivlik jaqtan tásirliligi menen sıpatlanadı.