ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ НАҚЫЛ-МАҚАЛЛАРЫ ТИЛИНДЕ «ТҮЙЕ/НАР» ЗООНИМИНИҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Қарақалпақ тилиниң сөзлик қорында ҳайўан атамалары – зоонимлер белгили орын тутады. Олар түрли стильлик өзгешеликлер менен көркем шығармалар тилинде өнимли пайдаланылады. Қарақалпақ халық нақыл-мақаллары тилинде де түйе/нар зооними қолланылады.