SHUKUR XOLMIRZAYEV QISSALARIDA BOLALAR RUHIYATININING OCHIB BERILISHI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek yozuvchisi Sh.Xolmirzayevning qissalaridagi badiiy qahramon tahlili, o‘smir bolalar ruhiyati tadqiq etilgan. Yozuvchining asarlarida xarakter tabiati, inson ruhiyatini, ayniqsa, o‘smir bolalar ruhiyatining nozik qirralarini ochishga e’tibor qilgan. Ma’lumki, insonning eng ta’sirchan, beriluvchan, salga xafa bo‘ldigan, qizziqqon davri bu o‘smirlik davridir. Shukur Xolmirzaev o‘z qissalarida bola obrazini yaratar ekan. Bolalarga xos bo`lgan ruhiy kechinmalar, hissiyotlar, ularni larzaga solgan hodisa va voqealar bola tilidan ifoda etilgan.