“ИСЁН ВА ИТОАТ”ДА ПАНДЕМИЯ БАШОРАТИ (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ушбу мақолада “исён ва итоат” романидаги касаллик мотиви кенг қамровда таҳлил қилинган. Асарда тумов, грипп ва турли хил жиддий давоси топилмаган касалликлар, уларнинг келиб чиқиш сабаблари, олдини олиш ва ҳимояланиш, даволаш юзасидан ўтказилган лабароторик кузатувлар, унинг оқибатлари, инсон тақдирининг аячли ҳолатлари касалликда ўз аксини топганлиги ёритиб берилган. Maқолада касаллик мотиви асарни бутунлай ҳамоҳанг тарзда қамраб олганлигини исботини кўриш мумкин.