ӨЗБЕК ӘДЕБИЕТІНДЕГІ ТӨРТТАҒАН ЖАНРЫ (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Мақалада Өзбек әдебиетінің танымал ақындары сөз болады. Өзбек поэзиясында өзіндік орны бар ақындардың өлеңдері зерттелген. Мәселен, Ә.Науаи, Бабыр, Мунис, Огахии, Рамз Бабажан, Шухрат, Толиб сынды ақындардың өлеңдері қарастырылады. Поэзияның ең көне жанры төрттаған (рубаи) жазған ақындардың еңбектерінен үзінді келтіріледі, көркемдігі талданады. |Жалны өлең ерекшеліктерін тоқталып, өзбек әдебиетінің тамаша туындылары сараланады.