SHE’RIY TARJIMADA SHAKL VA MAZMUN UYGʼUNLIGI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Mazkur maqolada “Yulduzli tunlar” romanining turkmancha tarjimaga asos boʼlgan nashri (P.Qodirov. Yulduzli tunlar. – Toshkent, 1981) hamda “Yildizli gijeler” (Sh.Choriev tarjimasida, Turkmaniston, Аshxabod, 1988) “Juldizli tүnler” (X.Jumashev, А.Sodiqov tarjimasida, Nukus, 1983) “Звёздные ночи” (Yu.Surovsev tarjimasida, Moskva, 1983, 1988) variantlari obʻekt sifatida tanlandi. Аsosan, roman matnida uchraydigan sheʼriy parchalarning tarjimada aks etishida erkin tarjima usuliga murojaat qilish natijasida shakl va mazmunni saqlashdagi yutuqlar hamda soʼzma-soʼz tarjima jarayonida sheʼriy tizimdagi kamchiliklar koʼrsatilgan.