ҚУДРАТ ҲИКМАТНИНГ ТАРЖИМА МАҲОРАТИ (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Мақолада ўзбек болалар адабиётининг ривожланишида адабий таъсир жараёнлари тадқиқ этилган. Мақола объекти сифатида жаҳон адабиётининг етакчи намояндалари Самуил Маршак, Сергей Михалков, Юрий Коринец ва бошқаларнинг Қудрат Ҳикмат томонидан ўзбек тилига таржима қилинган шеърлари танланган ва уларнинг ўзбек болалар адабиёти тараққиётида тутган ўрни белгила