ЖАНР СТРУКТУРАСИ ВА БАДИИЙ ТАЛҚИН (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Мақолада замонавий қисса структурасида шахс концепцияси талқини, шахслик мақоми ҳамда юки сюжет, композиция ва қаҳрамон учлиги асосида ёритилади. Э.Аъзамининг “Шоирнинг тўйи” қиссасида инсоний қадр-қиммат топталган давр манзарасини рамз ва киноявий модусда “учлик асосида” тасвирланиши тадқиқ қилинади