MILLIY UYG‘ONISH DAVRI FARG‘ONA VODIYSI VA QORAQALPOQ SHE’RIYATIDAGI POETIK TURKUMLARNING QIYOSIY TADQIQI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Maqolada milliy uyg‘onish davri adabiyoti Farg‘ona vodiysi ijodkorlari Abdulmajid Hofiz va Pirimqori qalamiga mansub bo‘lgan ayrim she’rlar qoraqalpoq shoiri Berdaq ijodiga qiyoslangan holda tekshirilgan. Mazkur shoirlarning poetik merosidagi mushtarak jihatlar ularning mavjud mustabid tuzumga ma’rifat orqali qarshi chiqqan holda yurt ozodligi uchun qayg‘urishi, aholining milliy dunyoqarashi va ma’naviy olamini yuksaltirishga da’vat qilishlari bilan bir-biriga yaqin ekanligi haqida umumlashma fikrlar bayon qilingan.