KONSEPT LINGVOMADANIYATNING ASOSIY TUSHUNCHASI SIFATIDA (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Maqola madaniy tilshunoslikdagi “kontseptsiya” tushunchasining tavsifiga, tilshunoslik fanidagi tushunchalarni o‘rganishning har tomonlama ko‘rib chiqilishiga bag‘ishlangan. Kontseptsiyani lingvokulturologiyaning asosiy tushunchasi sifatida taqdim etish ushbu maqolaning asosiy maqsadi hisoblanadi. Lingvokulturologiyaning asosiy kontseptsiyasi tavsifi tushunchalarni tasniflash va kontseptsiya sohasini batafsil ko'rib chiqishga ko'p qirrali yondashuvlar bilan to'ldiriladi.