RЕRAYTЕR FAOLIYATIDA MATN BILAN ISHLASHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Bugungi kunda internet ommaviy axborot vositalari orqali shiddat bilan tarqalayotgan yangi axborot manbalarining paydo bo‘lishi, jurnalistika yo‘nalishida turli xil yangiliklar bilan ishlash imkoniyatlarini yaratmoqda. Jumladan, rerayting – matnga yangicha ishlov berish texnikasining paydo bo‘lishi tarqalayotgan yangiliklarga, juda qisqa vaqt ichida qayta ishlov berib, auditoriyaga uzatilishida muhim ahamiyat kasb etmoqda. Mazkur maqolada rerayting usuli ommaviy axborot vositalarining internet platformalarida zamon talabiga mos yangi kontent yaratishning zamonaviy yo‘nalishlari, tajribali qayta yozuvchi jurnalist qanday bo‘lishi kerakligi, qayta yozilgan matnning o‘ziga xosligi qanday xususiyatlarga egaligi bo‘yicha tavsiyalar berilgan.