БОСМА МЕДИА ТИЛИНИ СОЦИОЛИНГВИСТИК АСПЕКТДА ЎРГАНИШ УСУЛЛАРИ (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Социолингвистика лингвистиканинг тил ва жамият ўртасидаги муносабатларни ўрганадиган қизиқарли ва муҳим соҳасидир. Газета матнлари энг машҳур ва кенг тарқалган коммуникация воситаларидан бири бўлиб, социолингвистик таҳлиллар учун қимматли ашёдир. Мазкур мақолада биз газета матнининг социолингвистик аспекти ва унинг жамиятга таъсирини, уни социолингвистик аспектда ўрганиш усулларини кўриб чиқамиз. Социолингвистика соҳасида шу пайтгача тилни тадқиқ қилишнинг ноёб усуллари ишлаб чиқилмаган. Шунга қарамай, социология ва лингвистикага хос бўлган энг яхши усул ва техникаларни социолингвистлар томонидан қўллашга ҳаракат кетмоқда. Медиаматнларни таҳлил қилиш учун тадқиқотчилар контент-таҳлил, дискурсив таҳлил, лингвистик таҳлил ва бошқа турли усуллардан фойдаланадилар.