PUBLITSISTIK USLUBDA QO‘LLANILADIGAN SOHAVIY O‘ZLAShMA TERMINLAR TARAQQIYOTI VA TADQIQI (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Mazkur maqolada publitsistik uslubdagi sohaviy oʼzlashma terminlar taraqqiyoti va tadqiqiga bagʼishlangan boʼlib, publitsistik uslubdagi matndagi oʼzlashma leksikani tadqiq etish ijtimoiy va siyosiy sohaga oid matnlarning lingvistik xususiyatlarini tahlil qilish va maʼlum bir madaniy va kommunikativ muhitda belgilangan aniq leksik birliklarni aniqlashdan iborat. Ushbu turdagi tadqiqotlar til dinamikasini tushunish, siyosiy va ijtimoiy tendentsiyalarni aniqlash, shuningdek, tilning ijtimoiy ongga taʼsirini tahlil qilish uchun foydali boʼlishi mumkin.