(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ахборот технологияларининг жадал тараққий этиб бораётгани ҳозирги даврни том маънода “Ахборот асри”га айланиб қолганини бот-бот исботлаб келмоқда. Айниқса, ҳаётимизга интернетнинг кириб келиши ахборот алмашинувига тезкорлик, хилма- хиллик, ранг-баранглик олиб кирди. Шу билан бирга тобора кенгайиб бораётган глобаллашув жараёни ҳеч бир чегарани тан олмай қўйди. Бугун интернет глобаллашув жараёнининг асосий қуроли ўлароқ хизмат қилмоқда. Ушбу мақолада Ўзбекистон шароитида ахборот истеъмоли масаласида эътибор қаратилиши лозим бўлган жиҳатлар ўрганиб чиқилади.