(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Qaraqalpaq tiliinde frazeologizimler júdá erteden qollanılǵan bolıp bunı awız ádebiyatı úlgilerinen kóriwge boladi. Sol erte dáwirlerden baslap tildiń rawajlanıwı menen birge frazeologizmler de rawajlanıp, bayıp, jańadan payda bolıp, tildiń leksikasın bayıtıp otırdı hám qaraqalpaq tiliniń ózine tán úlken frazeologiyalıq qorın payda etti. Bul frazeologiyalıq qordıń quramında komponentlik quramı hár qıylı túsiniklerdiń atamaların bildiretuǵın sózler menen kelgen frazeologizmler júdá kóp.