(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Бүгінгі күнің әлемдік деңгейдегі өзекті мәселелерінің бірі дін екені даусыз. Оның адамзат тарихынының жадына тиеселі кезеңдерді толық қамтып, қазірдің өзінде де қоғамдық өмірдің негізгі қалыптастырушы факторларының бірі болып отыр. Діннің халық өміріндегі алатын орнының маңыздылығы соншалықты, белгілі бір діннің негізін түсінбей жатып сол дінді ұстанатын халықтың дүниетанымы туралы толық көзқарас қалыптастыру мүмкін емес. Дін - қоғамдағы ең маңызды, руханият әле-міндегі өзекті, психология ғылымында әліде зерттеу қажет ететін күрделі мәселе деп санауға болады. Адамзат жер бетінде пайда болғаннан бастап діни ұғым бірге дүниеге келді.