(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maxtumquli ijodi ko‘plab chashmalardan suv ichgan: ular - Quro’ni karim va unga yozilgan tafsirlar. Hadisi sharif va diniy adabiyotlar, orif oshiq falsafasi va adabiyoti, Sharq mumtoz so‘z san’ati va xalq og‘zaki ijodi. Shuning uchun shoir ijodida islomiy mavzularni ham, so‘fiyona ruhni ham, xalqona ohanglarni ham, mumtoz adabiyot ta’sirini ham ko‘ramiz ular o‘zaro omuxta bo’lib, Maxtumquli asarlarining yuksak badiiyati, ta’sirchanligi va umrboqiyligini ta’minlagan.