(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Halk döredijiligine ýüzlenmek däbi öz gözbaşyny gadymy döwürlerden alyp gaýdýar. Folklor obrazlar we sýujetler her bir şahyra öz pikirini aýlawly we gyzykly edip görkezmäge giň mümkinçilik berýär. Şeýle uzak ýaşly folklora ýüzlenmek däbi Magtymgula-da ýoň bolupdyr. Netiżede Magtymguly halk folkloryny çuňňur bilenden soň özüniň döredijiliginde halk dessanlaryny çeperçilik bilen ulanmagy başarypdyr. Biziň bu makalamyzda şahyryň döredijiliginde ulanylan halk dessanlary barada gürrüň berlip analiz edilýär.