(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Magtymguly – özbek, türkmen we garagalpak halklarynyň ruhy birliginiň jarçysydyr. Bu makalada türkmen halkynyň beýik perzendi barada söz edilip, onuň Garagalpak topragyna syýahat edendigi, şol sanda Goňyrat we Moýnakda bolup, piri we ustazy Hekim ata, Süleyman Bakyrgany guburyna birnäçe gezek zyýarat etmegi uly taryhy wakadyr.Onuň edebi mirasynda garagalpak we türkmenler arasyndaky ýakyn goňşuçylyk, garyndaşlyk duýgulary nazarda tutulup, türkmen halkynyň durmuşy, arzuw-armanlary, milli däp-dessurlary hem-de halkyň durmuşunda yüz berýän möhüm jemgyýetçilik, syýasy hadysalar öz görnüşini tapan.