(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada Maxtumquli asarlarining o‘zbekcha tarjimasi haqida so‘z yuritiladi. Xususan, Maxtumquli she’rlarining shakl va mazmun mushtarakligi, tarjimonlarning so‘z qo‘llash mahorati tahlil qilinib, badiiy tarjimada so‘zning mavqei xususida bahs yuritiladi.