(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Қарақалпақ халық дәстаны «Дәўлетиярбек» халық арасында кең танымалы болған, бақсылар ҳәм қыссаханлар тәрепинен сүйип атқарылған шығармалардан саналады. «Дәўлетиярбек» дәстаны тек қарақалпақлар арасында ғана емес, ал аўызша ҳәм жазба түрде хорезмли өзбеклер, түркменлер арасына да тарқалған. Бул жағынан қарағанда дәстан туўысқан халықларға ортақ мийрас сыпатында да қаралады.