(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
И.Юсупов шығармалары тематикалық жақтан оғада көп мәселелерди қамтыйды. Оның бир қатар қосықлары , поэмалары мектеп сабақлықларына киргизилген.Жас әўладқа уллы шайырдың йошлы лиризмге толы,қарақалпақ тилиниң бай сөзлик байлығынан дерек беретуғын, терең тәрбиялық әҳмийетке ийе шығармаларын үйретиў қарақалпақ тили ҳәм әдебияты пәни оқытыўшыларының алдындағы азаматлық ўазыйпалардан бири деп санаўға болады. Атап айтқанда, улыўма билим бериў мектеплериниң сабақлықланында «Жақсы адамлар» , «Қарақалпақты көп мақтама көзимше», 6-класста «Ана тилиме», «Күншығыс жолаўшысына»