(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ҳәзирги қарақалпақ поэзиясы шайырлар дөретиўшилигинде дүнья, өмир қубылыслары, инсан тәғдири т.б. ҳәдийселер ҳаққындағы философиялық ой- пикирлерди жырлаўшы шығармалар елеўли орынды ийелейди. «Поэзиялық шығармаларда поэтикалық пикир барқулла эмоционал бояўларда, туйғылар болса пикир нуры менен ашылған болады. Сезим-туйғы ҳәм ой-пикирлердиң бул түрдеги уйғынлығы лириканың баслы нызамларынан бири. Ол лирикалық поэзияның негизги тәбиятынан келип шығады ҳәм оның мазмунын қурайды» [2; 48].