(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Biz bu maqolamizda qoraqalpoq adabiyotida hajviy asarlari bilan taniqli S.Jumag’ulovning hajviy asarlaridagi badiiy obrazlarning qo’llanish shebarligi haqida sуz etamiz. Hajviy asarlardagi obraz xususiyatlari qoraqalpoq adabiyotshunosligida tadqiqot qilishni kutib turgan masalalardan biri hisoblanadi. Bu maqolada biz yozuvchining obrazlarni yoritish shevarligi va badiiylik xizmati haqida sуz etamiz.