(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Мақолада қорақалпоқ адабиёти тарихида чечанлиқ сўз ҳунари ва импровизация анъанаси ўрганилади. Унда импровизация адабий ҳодисасининг пайда бўлиши манбалари, шаклланиш босқишлари, ривожланиш тарихи қысқаша маълум қилинган. Мақолада Жийренше чечан ва Муйтен жировнинг чечанлик импровизация анъанаси масалалари кўриб чиқилган.