(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ájiniyaz shayırdıń ruwxıy dúnyasın qáliplestirgen faktorlardıń biri: 1. XIX ásirdiń ortalarında Qaraqalpaq xalqınıń ruwxıy dúnyasında júz bergen mádeniy jańalanıw hám 2. Islamıy Shıǵıs mádeniyatınıń sol dáwirdiń ziyalıları arasında tarala baslawı boldı. Sol dáwirdegi belgili bilim dárgaylarınıń biri bolǵan Xiywadaǵı Sherǵazı xan hám Qutlımurat Inaq medireselerinde tálim alǵan Ájiniyaz ahli ilim wákili sıpatında tanılıp, óz zamanlasları arasında shıǵıs tillerindegi qoljazbalardı adamlarǵa oqıp, mánisin sharıxlap beretuǵın sawatlı qıssaxanlar menen baylanısta bolǵanlıǵı belgili.