(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Мақалада бауырлас халықтар – қазақ-қарақалпақ елдерінің арғы-бергі тарихы, мәдени-рухани арналары, ортақ мұрат жолындағы жаңашылдығы мен жасампаздығы сөз етіледі. Сонымен бірге, түркі халықтары әдебиеті, соның ішінде қазақ-қарақалпақ әдебиеттерінің талайғы тарихы мен даму үрдістері, әдеби-мәдени байланыстары, мұра мен мұратану мәселелері қазіргі кезеңнің талаптары тұрғысынан байыпты қарастырылады. Осы орайда, Әжінияз шығармашылығындағы Қазақстан тақырыбына да кең орын беріледі. Тақырыптық арналар, ізденіс іздері, жанр жүйесі мен көркемдік, мәтін құрылымы, тіл мен стиль мәні, ортақ ерекшеліктерге зор маңыз беріледі.