(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Dunyoning turli burchaklaridan kelgan tilshunoslar muloqotda o’z-o’zini ifoda etish akti haqida turli fikrlarni bildirishgan. Misol uchun, Ostinning nutq akti nazariyasi tilshunoslik sohasida ta’sir ko’rsatdi va tilning muloqotdagi turli funktsiyalarini tushunish uchun asos yaratdi. Ostinning taklificha, gaplar ham lokutsion, ham ta’riflovchi kuchga ega, ikkinchisi esa gapning mo‘ljallangan vazifasini nazarda tutadi.