(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Мақолада жаҳонда таълимни глобализациялаш шароитида таълимнинг сифатини ошириш омилларининг бири – бу таълим метод ва шаклларини замон талаблари доирасида такомиллаштириш ғояси эканлиги илгари сурилган бўлиб, унда “таълимни глобаллаштириш” ва “глобал таълим” тушунчаларига аниқлик киритилган. Глобал таълимда бўлажак ўқитувчиларда анъанавий таълим билан бир қаторда инновацион таълим шаклларининг бири сифатида аралаш таълимдан фойдаланиш компетенцияларини шакллантириш давр талаби сифатида таҳлил этилган. Мақолада аралаш таълимни ташкил этишга доир ёндошувлар илмий таҳлил этилган бўлиб, ушбу таълим моделининг ўқув ва технологик ресурсларни жалб қилган ҳолда ўқитишни мослашувчанлик асосда ташкил этишга имкон берадиган дидактик жихатлари белгилаган.