(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Abdulla Qahhor hikoyalarida qahramonlar nutqi orqali ularning xarakteri, ruhiyatini ochib berish masalasi ilgari surilgan. Tadqiqot davomida Qahhor hikoyalari qahramonlarini xorijiy asarlar qahramonlari bilan solishtirish asar mohiyatini yana-da kengroq ochish imkonini berishi taʼkidlangan. Xususan, nobel mukofoti sovrindori Ernest Xemenguey hikoyalari qaharmonlariga taqqoslab oʻrganish masalasi ilgari surilgan.