(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada oʻzbek va qardosh ozarbayjon xalqlari adabiyotining oʻtgan asr birinchi choragida yuzaga kelgan ayrim namunalari – Husayn Jovidning “Morol” hamda Hamzaning “Zaharli hayot...” dramalarini erk va ozodlik istagi, turkiy birlik va hamjihatlik sogʻinchi, mavzu va gʻoya mushtarakligi, dramaturglar estetik idealining oʻziga xos qirralari, poetik talqindagi umumiy va individual jihatlar nuqtayi nazaridan qiyosiy tahlil va tadqiq etilgan.