(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Badiiy asarda obrazning maʼlum bir belgilari mukammal tasvirlangan va oʻzida feʼl -atvor, jumladan xatti-harakat, kechinma, fikriy va nutqiy faoliyatning aniq tipini mujassamlashtirgan, shuningdek, muallifning maʼnaviy estetik tizimini ifodalagan inson obraziga xarakter deyilishi manbalarda koʻplab uchraydi. Ana shu xarakterni yaratishda kechinma talqini badiiy asar uchun muhim bir nuqta hisoblanadi. Ushbu maqolada ham Abduqayum Yoʻldosh asarlarida kechinma talqini haqida atroflicha soʻz yuritiladi.