(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Xorazm adabiy muhitida Jaloliddin Manguberdi obrazining yaratilishiga oid fikrlar bayon qilindi. Xorazmda yashab ijod qilgan shoir, dramaturg va yozuvchi Erkin Samandarning Jaloliddin obrazini yaratishdagi urinishlari tadrijiy tahlil qilindi. “Xiva”, “Xorazm farzandiman”, “Temir qoziq bogʻi” nomli sheʼrlari, “Ajdodlar qilichi”, “Yot hujra” dramasi va tugallanmagan “Hayratli dunyo” romani tahlilga tortildi.