(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada mustaqillik yillarida yaratilgan bolalar sheʼriyatiga doir hajviy asarlar poetik va mazmun uygʻunligi nuqtayi nazaridan tahlil qilingan. Maqolada bolalar adabiyoti, xususan, sheʼriyatida ijod qilgan D.Rajab, H.Imonberdiyev, T.Adashboyevlarning sheʼriy asarlari tahlilga tortilgan. Istiqlol yillarida bolalar sheʼriyatida koʻzga tashlangan poetik jihatdan yangiliklar haqida mulohazalar yuritilgan.