(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Oʻzbek bolalar sheʼriyatining obrazlar olami boy, mavzular koʻlami keng. Bolalarga atalgan sheʼrlar ham taʼlim, ham tarbiya berishi lozim. Zamonaviy bolalar sheʼriyatida oʻsimliklar obrazi orqali inson hayotiga xoslik aks ettirilishi bilan birga tabiat haqidagi ilmiy bilimlar berilishi ham mumkin. Maqolada shu haqida fikr boradi.