(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada buyuk mutafakkir, olim, musiqachi, rassom va davlat arbobi, oʻzbek adabiy tilining asoschisi Alisher Navoiy hayoti va ijodi xususida soʻz yuritilib, shoirning Bobur taʼbiri bilan aytganda “tili Andijon shevasi bilan rost” boʻlgan shoir Nizomiddin Mir Alisher Navoiy, “Nizomiddin” – “din nizomi”, mansab egalariga nisbatan aytilgan “mir”, “amir” soʻzlari tahlil qilinadi.